Gamificatie?

Zoals de meeste mensen al weten, ontwikkelen we gamified vragenlijsten. We doen dit al bijna tien jaar en hebben een aanzienlijke expertise opgebouwd op dit gebied. We merken echter nog steeds verwarring over de term “Gamified”. Wat bedoelen we daarmee?

Gamification

De term gamificatie verwijst naar het toepassen van gametechnieken en -methodologieën op niet-spelomgevingen. Deze definitie geeft meteen antwoord op een veelgestelde vraag: Nee, het is geen spel; het gaat om het verwerken van elementen uit spellen. Deze spelelementen omvatten levels (onderverdelen in secties), avatars (virtuele personages), punten (klassementen en voortgangsbalken) en andere manieren om de interactiviteit van een online omgeving te verbeteren.

Sinds de oprichting van iamprogrez in 2012 hebben we aangetoond dat deze technieken gebruikt kunnen worden om talentassessment aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Wij geloven in het betrouwbaar meten van soft skills en op dit moment zijn vragenlijsten hiervoor de beste methode. Vragenlijsten zijn echter vaak saai en worden vaak niet gewaardeerd en vervelend gevonden om in te vullen. Dit resulteert in minder frequent gebruik. Wij zien dit als een gemiste kans; we vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zijn of haar talenten te ontdekken. Gamification is volgens ons de beste manier om dit te bereiken.

Hoe werkt het?

Vragenlijsten zijn vaak onnodig lang en weinig boeiend. We verbeteren de gebruikerservaring door de vragenlijsten op te delen in niveaus en ze dienovereenkomstig te presenteren. Tijdens het doorlopen van de vragenlijsten zien gebruikers hun scores stijgen en een avatar (vaak een papieren vliegtuigje) die de cursor volgt, maakt de omgeving interactief. Bovendien gaan gebruikers naar het volgende niveau als ze vragen beantwoorden. Het doel is om gebruikers een gevoel van progressie te geven en ze uit te nodigen om de volgende stap te zetten.

We hebben de vragen en de begeleidende tekst ook zo gestructureerd dat ze een prettige flow hebben, waardoor kandidaten zich meer op hun gemak voelen bij het invullen van de vragenlijst. Daardoor geven ze meer oprechte antwoorden.

Resultaten

De afgelopen jaren hebben we de impact van gamification op vragenlijsten gezien. Vooral bij een jong publiek, dat een bepaalde mate van interactiviteit verwacht van alle tools die ze gebruiken, slaat deze aanpak goed aan. Daarom werkt onze vragenlijst uitstekend als een pre-selectie-instrument voor starters op de arbeidsmarkt. Het op één lijn brengen van de gebruikerservaring met de kandidaatervaring en de branding van de wervingsorganisatie resulteert in een naadloze en effectieve flow in het sollicitatieproces. Daarom scoren we bij al onze klanten consequent hoog op gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring.

Als je wilt ervaren hoe gamified vragenlijsten je selectieproces kunnen verbeteren, neem dan gerust contact met ons op!

IamProgrez BV

Caballerofabriek Unit 70/71
Saturnusstraat 60
2516AH Den Haag NL
info@iamprogrez.com

CoC 88895823
Privacy policy