Spelvaardigheden

Elke gamer is een potentieel toptalent zonder het zelf te beseffen. Nu gaming is uitgegroeid tot ’s werelds grootste entertainmentindustrie en gaming steeds meer wordt geïntegreerd in het dagelijks leven van iedereen, is het hoog tijd om het potentieel van die gamevaardigheden te verkennen. Bij iamprogrez hebben we deze puzzel opgelost. Door games te analyseren, vooral specifieke dynamieken daarin, kunnen we de vaardigheden en kwaliteiten die je in het echte leven bezit meten. Zo kun je al die uren gamen omzetten in relevante vaardigheden voor je carrière.

Hoe werkt het? Als gamer kun je gemakkelijk verschillende soorten gamers beschrijven. Je hebt waarschijnlijk die ene vriend die altijd support speelt in alle wedstrijden, of die ene die alleen streeft naar de hoogste KDA maar nooit objectives pakt. Dit laat al zien dat we allemaal onze voorkeuren hebben in hoe we games willen spelen. Daarnaast kun je door games te spelen een aantal essentiële vaardigheden in het echte leven verbeteren. Denk aan alle strategische beslissingen die je moet nemen. Of die momenten waarop je met vier vreemden wist samen te werken om een overwinning veilig te stellen. De vaardigheden die je hiermee ontwikkelt zijn ook cruciaal in het echte leven.

Spellen zijn in wezen ontworpen om gedrag te meten. Je wilt immers precies weten wie er beter is. Vervolgens kijken we naar diezelfde gegevens en vertalen die naar kwaliteiten en vaardigheden die nodig zijn om die acties succesvol uit te voeren. Op deze manier kunnen we, zonder extra inspanning van jouw kant, aan de hand van je top 5 meest gespeelde games meteen zien over welke vaardigheden en kwaliteiten je in het echte leven beschikt.

Defensie Piloot

Al die game-uren omzetten in echte vaardigheden is geweldig, maar wat is het nut? Met een proof of concept voor het meten van vaardigheden in games sloten we aan bij Defensie. Defensie is actief op zoek naar nieuwe mensen en onderzoekt graag nieuwe manieren om mensen te werven. Je denkt misschien: “Ik speel veel FPS-spellen, dus ik kan wel meedoen met Defense,” maar dat is niet helemaal waar. De meeste banen bij Defensie hebben niets te maken met schieten. Er zijn rollen die te maken hebben met resource management en ervoor zorgen dat dingen op tijd op de juiste plaats zijn. Niet veel anders dan wat je in een gemiddeld RTS-spel zou doen.

Nu we gameprofielen kunnen vertalen, kunnen we gamers inzicht geven in hun carrièremogelijkheden binnen Defensie. We hebben deelgenomen aan verschillende spelevenementen waar we gamers uitdagen om met of tegen leden van Defensie te spelen. We beoordelen de vaardigheden van de deelnemers en zij kunnen zien welke functionele gebieden aansluiten bij hun gameprofielen. Tot nu toe hebben we geweldige resultaten geboekt met deze aanpak en we hebben zelfs nieuwe sollicitanten aangetrokken.

IamProgrez BV

Caballerofabriek Unit 70/71
Saturnusstraat 60
2516AH Den Haag NL
info@iamprogrez.com

CoC 88895823
Privacy policy